Boeken De Nabucco-moorden
terug naar het overzicht

De Nabucco-moorden

27 maart 2012

ISBN: 9789079552757

NUR: 305

254 Blz

Uitgeverij KRAMAT

De ergste vijand is diegene van wie je niet weet dat hij je vijand is...

Wat als je wel wil vechten, maar je niet weet tegen wie?
 

Na zijn avontuur met Suzanne Flores in het eerste boek Cœur de Bœuf staat Arthur Doringen in De Nabucco-moorden aan het hoofd van de Emilius-holding. Hij wil een nieuwe, frisse wind door die ouderwetse organisatie laten waaien. Geen eenvoudige opdracht want hij dient oude, familiale belangen te verenigen met zijn nieuwe, toekomstgerichte plannen. Tevens probeert hij na het verlies van zijn vrouw en dochtertje zijn leven opnieuw voorzichtig op te bouwen, samen met Suzanne. Met de hem typerende koppigheid en vastberadenheid zet hij door. In Istanboel wordt op dat moment een bankdirecteur vermoord. Een op het eerste gezicht eerder banaal feit. Totdat de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Emilius-holding op gruwelijke wijze aan zijn einde komt. Ongewild komen Arthur en Suzanne opnieuw terecht in een gevaarlijk machtsspel. Maar deze keer lijkt de vijand onzichtbaar en ongrijpbaar. Koppig graaft Arthur dieper en dieper tot hij beseft hoe machtig en onaantastbaar zijn vijanden zijn...

Opnieuw komen ze terecht in een web van intriges, bedrog, moorden en manipulatie. Deze keer lijken ze echter zelf de speelbal te worden van een krachtmeting tussen machtige spelers. In Europa is een hevige strijd aan de gang, waarvan de meeste mensen niet eens het bestaan kennen. Maar de uitkomst ervan zal wel onze geschiedenis en de machtsverhoudingen voor de komende jaren bepalen.

 

De misdaadroman De Nabucco-moorden is het tweede deel en tevens slot van het misdaadtweeluik met Arthur Doringen in de hoofdrol. Het eerste en het tweede deel kunnen als afzonderlijke thriller gelezen worden zonder in te boeten aan spanning. Maar het verhaal wint eens te meer aan kracht en aan leesplezier wanneer het volledige tweeluik wordt gelezen.

Reacties

Voorlopig nog geen reacties.

Nieuwe reactie inzenden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
CAPTCHA
Deze vraag wordt gebruikt om te testen of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam-inzendingen te vermijden.
Image CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

* Na het versturen van uw reactie keert u automatisch terug naar deze pagina. Uw reactie dient eerst goedgekeurd te worden vooraleer deze hier verschijnt.