Nieuws Blijf op de hoogte

03.03.2015

De dagen worden langer, nu nog het manuscript.

Heeft u het al gemerkt? De dagen worden langer. Echt langer. Tegenwoordig fietst mijn dochter met zonlicht in plaats van straatverlichting naar school zodat ik mij minder zorgen hoef te maken over al dan niet werkende fietsverlichting en onoplettende chauffeurs. Ook 's avonds na de studie is ze op mooie dagen voor het donker thuis.

Voor mij betekenen langere dagen meer tijd, meer mogelijkheden, meer energie, voor nieuwe ideeën, voor nieuwe plannen, voor nieuwe ambities...

22.08.2014

Open brief aan Ann De Craemer.

 

Open brief aan Ann De Craemer.

Roeselare, 22 augustus 2014.

Geachte mevrouw De Craemer,

Ik moet u feliciteren. U hebt het namelijk voor elkaar gekregen dat ik voor de allereerste keer een open brief schrijf om te reageren op wat u allemaal neerpent in columns in België en Nederland. In uw stuk in HP/De Tijd van 19 augustus 2014 (http://www.hpdetijd.nl/2014-08-19/schaf-discussiefora-op-nieuwssites-gewoon-af/) waarin u zich druk maakt over sommige reacties in discussiefora en in sociale media, geeft u zelf reeds aan dat mensen best hun eigen website of hun eigen Facebook-profiel gebruiken om reacties de wereld in te sturen. U vindt zelfs dat redacties maar beter die fora met reacties van de gewone mensen kunnen afschaffen. Daarom dus deze open brief.

21.03.2014

Kleitwitterschieten: de vrijheid van 140 tekens.

Gisteren luisterde ik samen met 1.600 studenten naar sprekers zoals Herman Toch, Pieter Goiris, Geert Troch, Kate Stockman, Jan De Coster, Chenling Zhang, Ilse Van Rilaer en nog enkele andere op het STIMA studentencongres met als thema: oude media versus nieuwe media. De ene spreker was al wat overtuigender dan de andere, maar allen hadden ze een en dezelfde boodschap: de wereld is aan het veranderen! De ‘oude’ wereld zoals we die kennen en zoals we die gewoon zijn, bestaat niet meer. Nog luider klonk de boodschap dat die wereld ook nooit meer terugkomt!