Nieuws Blijf op de hoogte

11.03.2013

De beelden van Roslar

De titel die ik heb gekozen voor mijn nieuwe thriller is "De beelden van Roslar". Ik vind het persoonlijk een mooie, intrigerende titel en Roslar is de oude benaming voor de plaats waarop de stad Roeselare zich ontwikkeld heeft. Het verhaal speelt zich dan ook af in deze bruisende stad in West-Vlaanderen.

Om alvast in de sfeer van het verhaal te komen, kan je hier enkele beelden bekijken. Zoals ik al eens schreef, werk ik graag met illustraties, sfeerbeelden en foto's om de juiste stemming op te roepen tijdens het schrijven. Rondwandelen in een stad en foto's nemen is bovendien een fijne bezigheid en is altijd goed voor mijn inspiratie. Niet alle getoonde beelden zijn trouwens in Roeselare te vinden. Het blijft per slot van rekening fictie.

07.03.2013

Lenteschoonmaak

Nu de eerste zonnige lentedagen voor de juiste stemming zorgen, ben ik notities, schema's, aantekeningen, persknipsels, documentatie en oude versies van manuscripten van mijn eerste boeken aan het opruimen. Netjes probeer ik alles te klasseren en te bewaren. Dat is een leuke bezigheid want opruimen geeft mij steeds het gevoel dat je voortgang maakt. Met wat is niet altijd duidelijk, maar dat is ook weer niet zo belangrijk. Het gaat me vooral om het fijne gevoel. Het enige nadeel is dat die voortgang af en toe onderbroken wordt omdat ik een notitie opnieuw lees en vervolgens wegdroom over het moment dat ik een ontdekking deed, of een goede vondst bedacht voor het verhaal... Vergelijkbaar met het moment waarop je een kamer wil verven en je de vloer bedekt met oude kranten. Voor je het goed en wel beseft ben je oud nieuws in oude kranten aan het lezen en is er zo een uur voorbij!

Dat opruimen en opbergen van die oude aantekeningen en documentatie voor mijn eerste boeken is ook noodzakelijk, want tegelijk heb ik het gevoel dat ik mijn hoofd leegmaak om geconcentreerd aan het volgende boek te werken. Voor mij is opruimen "reculer pour mieux sauter".