Nieuws Blijf op de hoogte

03.03.2015

De dagen worden langer, nu nog het manuscript.

Heeft u het al gemerkt? De dagen worden langer. Echt langer. Tegenwoordig fietst mijn dochter met zonlicht in plaats van straatverlichting naar school zodat ik mij minder zorgen hoef te maken over al dan niet werkende fietsverlichting en onoplettende chauffeurs. Ook 's avonds na de studie is ze op mooie dagen voor het donker thuis.

Voor mij betekenen langere dagen meer tijd, meer mogelijkheden, meer energie, voor nieuwe ideeën, voor nieuwe plannen, voor nieuwe ambities...

Tijd om verder te werken aan het manuscript van mijn volgende thriller De beelden van Roslar. Heel ambitieus kondigde ik in maart 2013 aan dat ik dit verhaal schreef met een streefdatum voor publicatie in september 2013 (zie http://www.ignacedermaux.be/nieuws/de-beelden-van-roslar). Het bewijst enkel dat plannen meestal ambitieus zijn en af en toe bijgesteld dienen te worden. We zijn immers twee jaar later en enkele carrièrewendingen verder. En ook schreef ik eerst een ander boek dat in juni 2013 verscheen: Poco Pech (http://www.ignacedermaux.be/boeken/poco-pech).

Maar nu is het opnieuw tijd voor De beelden van Roslar. Ik heb deze keer geen streefdatum. Enkel een halve thriller en veel, heel veel ideeën voor de rest van het verhaal. Dat wordt dus fijn werk! Aan een stevig tempo. Want de realiteit heeft mij en vooral mijn verhaal de voorbije twee jaar al een paar keer ingehaald.

Roeselare bruist en leeft, zeggen ze hier. En dat is waar.