Nieuws Blijf op de hoogte

22.08.2014

Open brief aan Ann De Craemer.

 

Open brief aan Ann De Craemer.

Roeselare, 22 augustus 2014.

Geachte mevrouw De Craemer,

Ik moet u feliciteren. U hebt het namelijk voor elkaar gekregen dat ik voor de allereerste keer een open brief schrijf om te reageren op wat u allemaal neerpent in columns in België en Nederland. In uw stuk in HP/De Tijd van 19 augustus 2014 (http://www.hpdetijd.nl/2014-08-19/schaf-discussiefora-op-nieuwssites-gewoon-af/) waarin u zich druk maakt over sommige reacties in discussiefora en in sociale media, geeft u zelf reeds aan dat mensen best hun eigen website of hun eigen Facebook-profiel gebruiken om reacties de wereld in te sturen. U vindt zelfs dat redacties maar beter die fora met reacties van de gewone mensen kunnen afschaffen. Daarom dus deze open brief.

06.03.2014

Duizend (gas)bommen en granaten!

In 2014 belooft het opnieuw heel druk te worden in de Westhoek. Dit jaar worden er immers allerlei activiteiten georganiseerd en worden musea en historische sites opgefrist om 100 jaar “Groote Oorlog” te herdenken. Sinds deze ochtend begreep ik dat de ene dat al wat anders wil doen dan de andere.

04.03.2014

Micro-economie en macro-economie voor beginners. En voor de Sp.a...

Afgelopen week geloofde ik niet wat ik hoorde tijdens het radionieuws met betrekking tot de aangekondigde sluiting in december 2014 van Heinz in Turnhout. Minister van Werk mevrouw Monica De Coninck noemde de aangekondigde sluiting en ontslagen “schandalig”. Tot daar kon ik haar nog volgen omdat ik dacht dat ze uiting gaf aan haar teleurstelling en frustratie over een falend beleid. Niets daarvan. Ze vervolgde haar uitleg: “Dit lijkt heel erg op een brute besparing in een mooi en rendabel bedrijf.” Om haar uitspraak nog wat meer kracht bij te zetten, vervolgde ze: “We hebben dat de laatste tijd al vaker gezien, dat zelfs rendabele bedrijven sluiten om te verhuizen naar andere plaatsen waar ze nog meer winst kunnen maken. Dan vraag je je af waarom ze die ingrepen doen.”